KARANLIK ZİHİNLER - ALEXANDRA BRACKEN | KİTAP YORUMU

KARANLIK ZİHİNLER


Özgün Adı: The Darkest Minds
Yazar: Aleandra Bracken
Yayınevi: Parodi Yayınları
Seri: The Darkest Minds #1
Sayfa: 576 sayfa
Tür: Bilim Kurgu/Genç Yetişkin/Distopya

Goodreads: 4.31 puan














Karanlık zihinleri d&r'ın 10 tl indiriminden aldım. Kitaptan bookstagram hesapları sayesinde çok beklentiliydim, çoğu hesap çok sevdi sürekli yorumlar ve  fan çalışmaları görüyordum. Beklentimi karşılayacak derecede harikamıydı? eh. Yine de sevdiğim bir kitap oldu! Buyrun yorumu c:

-----Konusu-----

Ülkede  IANN adı verilen bir salgın var ve salgın  küçük yaştaki çocukları öldürüyor.Ülkenin bu salgın yüzünden borsası batıyor halk fakir aç kalıyor, sokaklar boş, dükkanlar terk edilmiş ve yağmalanmış insanlar farklı ülkelere gidip kamp kuruyor. Hala hayatta kalan şanslı(!) çocuklarda virüsle birlikte bazı güçlere sahip oluyor. Başrol kızımız Ruby de bu hayatta kalan çocuklardan. 

Hayatta kaldığı için şanslı gözükebilir ama tam tersi hayatta kaldığı için şanssızlardan. 

Devlet kalan çocukların süper güçlere sahip olduğunun farkında  ve onları hükümet için tehlikeye sürüklemeden önce kamplara topluyor. Kamplar Psi adı verilen birlikler ile korunuyor. Ruby Thurmond'a (kamp) 10 yaşında getiriliyor. Kamp çocukların ailesine iyi ve içerde hastalık tedavisi yapılıyor gibi gösterilse de Ruby ufak yaşına rağmen kampa geldiğinde bir şeylerin ters gittiğinin farkında. Her çocuğun sırtına yeşil, mavi, sarı, turuncu, kırmızı renklerle işaretlendiğine ve ona göre koğuşlara yerleştirildiklerine fark ediyor.

Yeşiller, zekaları normalin üstünde gördüklerini veya duyduklarını unutmuyorlar.Sarılar, elektrik güçleri var. Elektrik oluşturup onu kontrol edebiliyorlar.Maviler, telekinezi güçleri var eşyaları veya insanları hareket edebiliyorlar.Kırmızılar, ateşi kontrol ediyorlar yani ateş oluşturabilirler ve kontrol ederler.En son olarak Turuncular, insanların zihinlerine girip fikirlerini, hareketlerini, anılarını değiştirebilirler veya onları silebilirler. Yani en tehlikeleri..

Kampta koğuşlara ayrılırken bir test yapılıyor ve ona göre renkleri belirleniyor. Ruby test öncesi en zararsızların yeşiller olduğunu görüyor, o yüzden testte yeşil olduğunu söylüyor. Turuncu olmasına rağmen bundan sonraki yıllarında da bir yeşil gibi davranıyor. 




Ruby yıllar boyunca bir yeşil gibi kampta kötü şartlar altında diğer çocuklarla yaşamaya devam ediyor ve bir gün eline bu kamptan kurtulma şansı geçiyor:') 
Kitaba burdan sonra heyecan geliyor işte.

Ruby  minivanlarıyla yolculuk yapan Liam, Chubs ve Zu  ile karşılaşıyor. Bu gençlerin farklı amaçları var ilk amaçları da çocukları ailelerine kavuşturan Kaçak Çocuk'u bulmak.
Rubyde bu gençlere katılıyorlar. Tabi devir fazla kötü insanlar psi güçleri olan çocuklara canavar gibi bakıyorlar.Onları arayan psi avcıları,psi özel kuvvetleri derken başları hiç de rahat olmuyor...


Kitabın distopik yanında Ruby ve Liam arasında güzel etkileşimler oluyor:>


Güzel bir distopyaydı konuyu sevdim farklıydı. Sade distopyayı sıkıcı bayıcı bulanlar içinde farklı bir seçenek, kitabın ilerleyen kısımlarında Chubs'a gelince gülebilir Liam ve Ruby sahneleri ile mutlu olabilirsiniz :> 

Tabi konu bu kadar değil heyecanı  yüksek tutan çok önemli bir olay var ama onu anlatırsam net spoi:D 
Kitap ilk başta akıcı değildi yani 150-200 sayfayı baya uzun sürede okudum ama kalan sayfaları gece kısa sürede bitirdim.








*** Parodi  yayınları serinin 2. kitabı Never Fade'i Buz Kapanı adıyla yakın zamanda çıkaracağının haberini verdi sabırsızlıkla bekliyorum.
 Puanım 4/ 5 
(kitabın sonuna geldiğimizde)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder